Startpagina RULA

Wees waakzaam voor het sluipende gevaar van mestgassen

Elk jaar vallen er op landbouwbedrijven slachtoffers door mestgassen. Deze venijnige gassen zijn onzichtbaar en ook onze neus is hier niet te vertrouwen. Het feit dat ze explosief en/of bedwelmend zijn, maakt van hen een levensbedreigende cocktail. Er zijn dus meer dan redenen genoeg om alert te zijn bij werkzaamheden in en om een stal of mestopslag. Naast landbouwers en hun familieleden worden ook de toegesnelde hulpverleners met deze gevaren geconfronteerd.

Het is telkens weer schrikken wanneer er nieuwsberichten verschijnen over slachtoffers van mestgassen. De gevaren zijn nochtans bekend, maar toch is er vaak onvoldoende aandacht voor de veiligheid.

Belangrijke problematiek

De brandweer komt meestal als een van de eersten op zo’n plek van onheil, waardoor het niet verwonderlijk is dat men ook daar veel aandacht besteedt aan de mestgassenproblematiek. Mestgassen kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA

De juridische kant van een schadegeval in de landbouw

RULA De landbouwsector zit vol gevaren. Zowel letterlijk als figuurlijk loert het gevaar om elke hoek. Hoewel voorkomen beter is dan genezen, is een goede kennis van het aansprakelijkheidsrecht ook een belangrijke meerwaarde voor een bedrijfsleider in de landbouwsector.
Meer artikelen bekijken