Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering beweegt niet

Op 29 oktober noteerde Belgapom opnieuw een prijs van 120 euro/ton (zonder btw) voor de variëteiten Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

Met btw bedraagt de Belgapomprijs 127,20 euro/ton. Die prijs is al enkele weken dezelfde. De marktstemming voor Fontane en Challenger blijft ook prijshoudend met een aanbod dat kleiner dan is of gelijk aan de vraag.

Voor Bintje wordt een prijs genoteerd van 130 euro/ton (zonder btw), met btw is dit 137,80 euro/ton. Voor Bintje wordt een marktstemming genoteerd die vast is met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Fontane

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Belgapom

Lees ook in Aardappelen

Belgapom meldt prijsstijging

Aardappelen Twee weken geleden steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari en vorige week bleef die stabiel. Deze week stijgt de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger van 400 naar 450 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken