Startpagina Mechanisatie

Patrick Cobbaert: “Op minder dan een milliseconde was ik mijn handigheid kwijt”

Elk arbeidsongeval is er één te veel. Ook voormalig loonwerker Patrick Cobbaert werd slachtoffer, en dat tijdens het onderhoud van de 4-rijige maïshakselaar en de messentrommel. “Ik voelde direct dat ik mijn hand kwijt was. Gelukkig zorgde een sterke overall ervoor dat ik niet volledig werd meegetrokken”, vertelt hij. “Landbouwers die zoiets meemaken, willen niet meer buitenkomen. En dat is jammer, want samen sta je sterker naar de overheid toe.”

Het was 34 jaar geleden dat het ongeval gebeurde, op het bedrijf van zijn vader, waar hij als 23-jarige jongen werkte als zelfstandig helper. Het was een mooi bedrijf met 7 maaidorsers, 3 hakselaars en verscheidene tractoren voor loonwerk. Patrick herinnert zich die 18e oktober nog als gisteren. “Het was een mooie zonnige dag, na 3 weken slecht weer waren de omstandigheden perfect om maïs te hakselen. Alleen eindigde de dag niet zo perfect.”

Kan je ons...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken