Startpagina Pluimvee

Pluimvee opgesloten in Frankrijk vanwege hoog risico op vogelgriep

Franse kwekers zullen hun pluimvee moeten opsluiten omdat het risico voor vogelgriep op het Franse vasteland is opgeschroefd naar ‘hoog’ als gevolg van de toename van het aantal gevallen in de buurlanden. Dat staat in een besluit dat vrijdag in het Journal officiel, het Franse equivalent van het Belgisch Staatsblad, is gepubliceerd.

Die verhoging van het risiconiveau betekent dat alle pluimveebedrijven hun dieren opgesloten moeten houden om contact met trekvogels te vermijden. Die zijn potentiële dragers van het hoogpathogene vogelgriepvirus (HPAI), vogelgriep dus. Dat is sinds vorige week ook het geval in Nederland.

De regering hoopt een herhaling van het scenario van vorige winter te voorkomen, toen Frankrijk bijna 500 uitbraken van vogelgriep registreerde in pluimveebedrijven, vooral in het zuidwesten van het land, dat bekend staat om de productie van foie gras. De crisis...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken