Startpagina Actueel

Boerenbond, Groene Kring en Ferm organiseren op woensdag 1 december nationale tractorenactie

Het uitblijven van een duidelijk stikstofkader houdt de landbouwsector nu al veel te lang in moordende onzekerheid. Al sinds het stikstofarrest van 25 februari 2021 zitten de bedrijven op slot, zeggen Boerenbond, Groene Kring en Ferm. Uit protest volgt op woensdag 1 december een nationale tractorenactie.

Leestijd : 1 min

De Vlaamse regering beloofde een definitief stikstofkader voor het einde van het jaar, maar het is overduidelijk dat die deadline niet gehaald zal worden. Boeren voelen zich met de rug tegen de muur gezet en zijn de regelgeving die geen rekening houdt met de realiteit van de land- en tuinbouwsector helemaal zat.

“Wij willen – net zoals in het verleden – blijven samenwerken om oplossingen te vinden, maar we aanvaarden het niet dat de Vlaamse regering ons koudweg in de steek laat. Voor onze land- en tuinbouwers is de maat nu echt vol, het is dus hoog tijd voor een sterk signaal naar de overheid”, klinkt het.

Daarom roept Boerenbond samen met Groene Kring en Ferm op tot grote tractorenacties over heel Vlaanderen op woensdag 1 december.

LV-AV-BB

Lees ook in Actueel

Landbouw- en milieuorganisaties voeren actie tegen Europese ggo-wetgeving in Brussel

Actueel Op het Luxemburgplein in Brussel hebben een veertigtal mensen van verschillende landbouw- en milieuorganisaties actie gevoerd tegen een Europees voorstel tot nieuwe ggo-richtlijn. Ze vrezen dat een deregulering van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes) zal resulteren in het aan banden leggen van de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrije voeding te produceren en consumeren.
Meer artikelen bekijken