Boerenbond, Groene Kring en Ferm organiseren op woensdag 1 december nationale tractorenactie

Jonge boeren vroegen eerder al met een estafette aandacht voor hun toekomst, die altijd verder onder druk komt te staan. Nu slaan Boerenbond, Jonge Kring en Ferm de handen in elkaar voor een nationale tractorenactie.
Jonge boeren vroegen eerder al met een estafette aandacht voor hun toekomst, die altijd verder onder druk komt te staan. Nu slaan Boerenbond, Jonge Kring en Ferm de handen in elkaar voor een nationale tractorenactie. - Foto: MeTTes

De Vlaamse regering beloofde een definitief stikstofkader voor het einde van het jaar, maar het is overduidelijk dat die deadline niet gehaald zal worden. Boeren voelen zich met de rug tegen de muur gezet en zijn de regelgeving die geen rekening houdt met de realiteit van de land- en tuinbouwsector helemaal zat.

“Wij willen – net zoals in het verleden – blijven samenwerken om oplossingen te vinden, maar we aanvaarden het niet dat de Vlaamse regering ons koudweg in de steek laat. Voor onze land- en tuinbouwers is de maat nu echt vol, het is dus hoog tijd voor een sterk signaal naar de overheid”, klinkt het.

Daarom roept Boerenbond samen met Groene Kring en Ferm op tot grote tractorenacties over heel Vlaanderen op woensdag 1 december.

LV-AV-BB

Meest recent

Meest recent