Startpagina Melkvee

De invloed van Covid-19 op de zuivelsector

Euromonitor International gaf via een online conferentie een inkijk in de cijfers over de impact van covid-19 op de zuivelindustrie. Het onderzoek waarop de cijfers gebaseerd zijn, vond plaats in 5 landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, België en Frankrijk.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 viel plots een groot deel van de vraag naar voedingsproducten weg. Laurent Damiens, voorzitter van het Europese Melkforum, vertelt over de uitdagingen waarmee de zuivelindustrie te maken kreeg: “Het aanbod werd een pak groter dan de vraag, waardoor de aanpak van de hele voedingsindustrie moest veranderen op 2 à 3 weken.” Ook consumenten moesten hun leven omgooien en meer thuis eten, al betekende dat niet dat men meer zelf ging koken.

Zuivel in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Nattigheid drukt op de Europese melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 24 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. De slechte weersomstandigheden fnuiken in Europa de melkproductie en de ruwvoederproductie. Dit kan de melkaanvoer negatief beïnvloeden voor het komende najaar en de winter. De boterprijzen scheren intussen hoge toppen.
Meer artikelen bekijken