Startpagina Agribex

Agribex 2021 wordt geannuleerd

Naar aanleiding van het Overlegcomité van vrijdag 26 november 2021 heeft het beurscomité en de Raad van Bestuur van Fedagrim beslist om de 72ste editie van Agribex alsnog te annuleren.

Leestijd : 2 min

Deze beslissing was een zeer moeilijke beslissing, maar volgens het organiserend comité de enige mogelijke. In zijn winterpakket, stelt het Overlegcomité dat publieke evenementen binnen enkel kunnen doorgaan indien ze een zittend karakter hebben en met toepassing van CST en mondmasker.

Onverantwoord om beurs te organiseren

Agribex is bij uitstek een platform voor discussie en een ontmoetingsplek voor mensen uit de sector. De beurs heeft een hybride karakter tussen een publieksevenement en een handelsbeurs, maar in de gegeven omstandigheden is het publieke karakter van de beurs de reden waarom Agribex geannuleerd wordt. De organisatoren hadden zich volledig in regel gesteld met de tot nog toe geldende veiligheidsmaatregelen, maar geven zelf aan dat het naar de buitenwereld niet langer te verantwoorden is om een beurs van dergelijke omvang te organiseren.

“Als de overheid zijn burgers expliciet vraagt om sociale contacten te beperken, kunnen wij niet ongehinderd deze vraag negeren”, stelt Alain Vander cruys, beurscoördinator Fedagrim. “We zijn als federatie en als beurs een onderdeel van de samenleving en willen er alles aan doen om die samenleving niet verder te belasten. De beslissing was zeer moeilijk, maar onvermijdelijk. In elk geval hebben we tijdens de voorbereiding alle stappen goed doordacht en zijn we nooit roekeloos tewerk gegaan. Wij hopen dat we in 2023 de 72e editie van Agribex in uitgesteld relais kunnen organiseren.”

Agribex

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken