Startpagina Actueel

Royal A-ware verhoogt in december melkprijs en doet er extra bonus van 2 euro bij

De Nederlandse zuivelverwerker Royal A-ware, die nog altijd Vlaamse melkveehouders zoekt, betaalt voor december een hogere melkprijs uit. Daarbovenop komt voor de maand december nog een extra bonus van 2 euro over de in december geleverde liters.

Leestijd : 2 min

De directie van Royal A-ware heeft de standaardmelkprijs voor december 2021 vastgesteld op 42,40 euro per 100 l melk. Dit is gebaseerd op 42 gr per l vet en 34 gr per l eiwit, exclusief premies en inclusief een eenmalige bonus van 2 euro over de in december geleverde liters.

“Dit is een aanpassing van +4,25 euro per 100 l melk ten opzichte van de melkprijs van november 2021”, zegt Luc Van Hoe, directeur Melkveehouderijzaken België bij Royal A-ware. De A-ware België melkprijs bij reële gehaltes (43 gr per l vet en 35 gr per l eiwit) en een jaarlevering van 1,3 miljoen liter inclusief de hoeveelheidspremie, bonus en met de maximele toeslag voor kwaliteit en duurzaamheid komt zo op 45,2 euro.

Extra bonus voor vertrouwen in samenwerking

“Het jaar 2021 was in vele opzichten een uitdagend jaar. Mede gelet de omstandigheden hebben we in 2021 tot nu toe als onderneming goede resultaten geboekt en de basis voor de toekomst versterkt”, zegt Jan Anker, CEO van Royal A-ware.

“Ondanks de sterk gestegen melkprijs realiseren we ons dat de kosten op de boerderij sterk zijn gestegen. We hebben daarom beslist om dit jaar weer een bonus uit te keren. Al onze melkveehouders in België en Nederland ontvangen een bonus van 2 euro per 100 l over de in december geleverde melk. Hiermee willen we onze waardering voor het vertrouwen in onze samenwerking onderstrepen.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Winkelkar 18% duurder, stelt Test Aankoop vast

Economie De prijzen in de supermarkt blijven maar stijgen: zo is een winkelkar gemiddeld 18% duurder dan een jaar geleden. Dat heeft Test Aankoop berekend. Vooral grijze garnalen, diepvriesfrieten, spaghetti en papierwaren zijn afgelopen tijd fors duurder geworden.
Meer artikelen bekijken