Startpagina Mechanisatie

De cabine, rolbeugels en gordel beschermen je leven

Hoewel preventie de beste manier is om zijwaarts kantelen en achteroverslaan te voorkomen, mogen beschermingsmaatregelen daar niet los van worden gezien. In dit opzicht vormen de cabine en de rolbeugels de beste bescherming. En als geen van beide aanwezig is, bijvoorbeeld op een oude tractor, zijn er oplossingen.

Of de tractor nu zijwaarts of naar achteren kantelt, het brengt het leven van de bestuurder ernstig in gevaar. Zonder bescherming riskeert de bestuurder niets minder dan verpletterd te worden.

Daarom is het verplicht dat elke tractor is uitgerust met een cabine of met rolbeugels die sterk genoeg zijn zodat ze tijdens het ongeval niet breken. Alle op de markt gebrachte voertuigen voldoen aan deze verplichting. De technische details daarvan zijn in de Europese wetgeving vastgelegd....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken