Startpagina Actueel

Ruim 200 boeren manifesteren voor zetel Waalse regering in Namen

In Namen, voor de zetel van de Waalse regering, zijn donderdag meer dan 200 boeren op straat gekomen om het "familiale landbouwmodel" te verdedigen. De manifestatie werd georganiseerd door de Waalse landbouwfederatie (FWA), samen met de federatie van jonge landbouwers (FJA) en Fugea.

Leestijd : 1 min

Vele boeren waren met hun tractor naar de stad gekomen. Als gevolg van de actie was er verkeershinder in het centrum van Namen.

De Waalse regering moet nog beslissen over een strategisch plan voor de landbouw, voor de periode 2023-2027. De boerenorganisaties willen dat het familiale bedrijfsmodel ook in de toekomst kan blijven bestaan. De FWA hoopt dat er nog constructief overleg mogelijk is met de Waalse parlementsleden. Afgelopen vrijdag was er al een ontmoeting met bevoegd minister Willy Borsus (MR).

Belga

Lees ook in Actueel

Europese melkveehouders tevreden, maar verwachten meer

Melkvee De voorstellen die de Europese Commissie recent gedaan heeft naar aanleiding van de boerenprotesten, zijn een eerste stap in de goede richting. Dat zegt Kjartan Poulsen, voorzitter van de European Milk Board (EMB), de koepelorganisatie van Europese melkveehouders.
Meer artikelen bekijken