Startpagina Veeteelt

Herten exploiteren volgens de wetten van de natuur

“Waarom kan ik zelfs niet zeggen, het was een klik”, vertelt Marc Peelman. 25 jaar geleden maakte hij op de Huysmanshoeve kennis met de hertenhouderij. “Het dier is niet gedomesticeerd, het leeft zoals het in de natuur leeft… dat spreekt me aan. En het is een topproduct natuurlijk!”

Aanvankelijk verklaarde zijn vader hem gek toen Marc zijn plannen vertelde. Thuis groeide Marc immers op in een gemengde boerderij met varkens en melkvee. Hij studeerde wiskunde en fysica en startte in de jaren 80 in het onderwijs. Uiteindelijk speelde het gros van zijn loopbaan, tot op vandaag, zich af in de financiële wereld. “In 1991 ging mijn vader met pensioen en kwam de vraag: wat met de boerderij? Met de varkens zijn we gestopt omdat varkenspest in België waarde, en ook achter de melkveehouderij werd een punt gezet”, gaf hij mee....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Johan De Wilde, een Waalse varkenshouder met de blik op de toekomst

Varkens In een sector die constant evolueert, zoals de veeteelt, is het verstandig om ver genoeg vooruit te plannen, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Johan De Wilde, varkenshouder in Geldenaken (Jodoigne, Waals-Brabant), begrijpt dat maar al te goed. Met zijn nieuwe stallen heeft hij zich gericht op een heldere en modulaire indeling en ruimtebesparing, zodat hij en zijn dieren met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Meer artikelen bekijken