Startpagina Akkerbouw

Vives-studenten maken gezonde pauzegroentjes

Zes studenten agro-en biotechnologie aan Hogeschool Vives in Roeselare bieden voorgesneden, lokale groenten aan voor de leerlingen van het MPI Sterrebos uit Roeselare.

Leestijd : 1 min

Dries Dhont, Emma Verstraete, Justine Timmerman, Lowie Louwagie, Fien Goeminne en Manon Debaets gaan drukke tijden tegemoet. Zij richtten Pauzegroentjes op, een onderneming die groenten kant en klaar verwerkt om aan te bieden in scholen als gezonde snack.

Justine: “We zijn vertrokken vanuit het idee om een gezonde snack aan te bieden aan kinderen. Een belangrijk item voor ons was om ook iets met onze landbouw te doen. Zo kwamen we op het idee om groenten lokaal aan te kopen, ze te versnijden en aan te bieden in een recycleerbare verpakking. Hierbij willen we onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden en ons steuntje bijdragen aan het milieu.”

“We willen met dit project aantonen aan scholen dat je naast het aanbieden van fruit ook groenten perfect als tussendoortje kan aanbieden”, besluit Justine.

Zo zijn we terechtgekomen bij het MPI. Hier helpt een klas mee om de groenten te versnijden. Zij willen met de toekomst dit duurzame project verderzetten, wat grotendeels ons doel is van ons project.

Je kan een kijkje nemen op onze Facebookpagina: Pauzegroentjes

De groenten die we aanbieden tijdens ons project kopen we aan bij de REO Veiling in Roeselare. Dankzij hen kunnen we een grote variatie in groenten afleveren aan de kinderen.

Justine Timmerman

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken