Startpagina Varkens

Nog dit jaar uitbetaling liquiditeitsbescherming aan varkenshouders

Al enkele maanden zit de varkenssector in Vlaanderen in erg zwaar weer door een stijging van de voederkosten en een daling van de prijs van vleesvarkens. Afgelopen maand konden varkenshouders daarom een aanvraag indienen bij het Departement Landbouw en Visserij voor een tijdelijke liquiditeitsbescherming. Er werden in totaal 1.801 dossiers ingediend. De Vlaamse overheid zal nog vóór het jaareinde de betalingen uitvoeren.

Eind oktober kondigde minister Crevits omwille van de aanhoudende slechte conjunctuur in de varkenssector een aantal maatregelen aan om de ergste nood te verlichten. Een van deze maatregelen was het ter beschikking stellen van tijdelijke liquiditeiten voor varkenshouders in nood.

Tot 29 november 2021 konden varkenshouders bij het Departement Landbouw en Visserij een aanvraag indienen voor een liquiditeitsbescherming, omdat ze geïnvesteerd hadden in een duurzaam stalconcept of omdat ze recent een varkensbedrijf overnamen. Er werden in totaal 1.801...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken