Startpagina Actueel

Bioafvalverwerking in korte keten met Flexibi-project

De ranken van tomatenplanten, het onbruikbare loof van kolen, en verwelkte bloemen. Het zijn enkele voorbeelden van bioafvalstromen die men kan vinden in tuinbouwbedrijven. In het kader van het Europese Flexibi-project wordt nagegaan hoe deze waardevolle bio-afvalstromen zo optimaal mogelijk kunnen worden geherwaardeerd.

Voor de verwerking van deze bio-afvalstromen zijn tuinbouwers vaak aangewezen op externe afvalverwerkende bedrijven. Bio-afval kan echter ook als een duurzame grondstof gebruikt worden voor de productie van onder meer biobrandstoffen, -chemicaliën, en vezels.

Plantaardig afval

Reststromen afkomstig van de land- en tuinbouw worden door producenten nog vaak als ongewenste afvalstromen beschouwd aangezien de verwerking...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Justine Arkens: “Jonge boeren moeten weer perspectief en rechtszekerheid krijgen”

Actueel De 25-jarige Justine Arkens groeide op op een gemengd varkens- en akkerbouwbedrijf in Borgloon. In augustus 2021 startte ze bij Groene Kring, de jongerenorganisatie van Boerenbond, als organisatieconsulent in Limburg. Op 1 april volgde ze er Bram Van Hecke op als voorzitter, die voor cd&v opkomt bij de Europese verkiezingen. “Na de verkiezingen lanceren we onze visietekst ‘Boer en Toekomst’, waarmee we de boer weer in het midden van de maatschappij willen plaatsen”, zegt ze resoluut.
Meer artikelen bekijken