Startpagina Actueel

Gemiddelde meerwaarde bedraagt 77.000 euro op bedrijven met hoeveverwerking

Zonder rekening te houden met bijkomende kosten als gevolg van de keuze voor de korte keten werd gemiddeld een meerwaarde van 77.000 euro gerealiseerd op bedrijven met zuivelverwerking thuis. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van Steunpunt Korte Keten en SBB, met financiële steun van de FOD Economie. De studie geeft een richting aan voor anderen.

Objectieve cijfers over de korte keten zijn in Vlaanderen heel moeilijk te vinden. Maar een zicht krijgen op het hoe en wat is belangrijk om ook beleidskeuzes te maken om de verdere korte keten in Vlaanderen te ondersteunen. De FOD Economie steunde financieel een studie, die werd uitgevoerd door Steunpunt Korte Keten en SBB.

31 zuivelbedrijven

Steunpunt Korte Keten analyseerde 11 hoevezuivelaars in detail vertrekkende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Groenteteler Ivan Vlamynck: “Contact met de consument, daar doen we het voor”

Korte Keten Ivan Vlamynck uit Meulebeke reed als kleine jongen mee met de ‘groentekar’ van zijn moeder Martha. Later nam hij die rol van zijn moeder over. In 2000 stopte Ivan met de groentekar en ging hij met zijn gezin – naast hun wekelijkse afzet bij REO – hun groenten op boerenmarkten verkopen. “In al die jaren heb ik maar weinig marktdagen geskipt. Ik kan het contact met onze klanten niet missen”, zegt hij.
Meer artikelen bekijken