Geen Agridagen in maart, rondvraag of er interesse is voor weekend in mei

De Agridagen in Ravels zijn elke keer een fijne ontmoetingsplaats voor alle actoren uit de land- en tuinbouwsector.
De Agridagen in Ravels zijn elke keer een fijne ontmoetingsplaats voor alle actoren uit de land- en tuinbouwsector. - Foto: LBL

De huidige coronasituatie is te onzeker en de kans op een quasi normale beurs lijkt momenteel heel klein. Wij willen alle betrokken partijen behoeden voor de mogelijke financiële gevolgen van een last minute afgelasting en ook het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers niet op het spel zetten”, stellen de organisatoren van de Agridagen.

Intussen was de beursvloer 2022 al voor meer dan 95% ingevuld. “Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem. Verschillende firma’s gaven de afgelopen weken spontaan aan dat er - na het wegvallen van bijna alle andere landbouwbeurzen - nood is aan een contactmoment voor onze sector.”

Alleen nieuwe datum als er voldoende draagvlak is

De organisatoren laten nu in een rondvraag bij de standhouders onderzoeken of er voldoende interesse is om de Agridagen in Ravels van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei te laten doorgaan. “Uiteraard zullen wij de beurs enkel op de nieuwe datum organiseren als er voldoende draagvlak is bij de exposanten en als ze op een quasi normale manier kan doorgaan.” Na de rondvraag volgt snel een nieuwe beslissing.

LV/AV-Agridagen

Meest recent

Meest recent