Startpagina Actueel

Geen Agridagen in maart, rondvraag of er interesse is voor weekend in mei

De organisatoren van de Agridagen in Ravels hebben met spijt in het hart beslist om geplande editie van 4 tot en met 6 maart 2022 niet te laten doorgaan. Uiteraard is dat het gevolg van de coronapandemie. Bij standhouders wordt er nu gepolst of er voldoende interesse is om de Agridagen van 20 tot en met 22 mei te laten plaatshebben.

Leestijd : 2 min

De huidige coronasituatie is te onzeker en de kans op een quasi normale beurs lijkt momenteel heel klein. Wij willen alle betrokken partijen behoeden voor de mogelijke financiële gevolgen van een last minute afgelasting en ook het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers niet op het spel zetten”, stellen de organisatoren van de Agridagen.

Intussen was de beursvloer 2022 al voor meer dan 95% ingevuld. “Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem. Verschillende firma’s gaven de afgelopen weken spontaan aan dat er - na het wegvallen van bijna alle andere landbouwbeurzen - nood is aan een contactmoment voor onze sector.”

Alleen nieuwe datum als er voldoende draagvlak is

De organisatoren laten nu in een rondvraag bij de standhouders onderzoeken of er voldoende interesse is om de Agridagen in Ravels van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei te laten doorgaan. “Uiteraard zullen wij de beurs enkel op de nieuwe datum organiseren als er voldoende draagvlak is bij de exposanten en als ze op een quasi normale manier kan doorgaan.” Na de rondvraag volgt snel een nieuwe beslissing.

LV/AV-Agridagen

Lees ook in Actueel

Zuivelsector wil meer wegen op Europese besluitvorming in Brussel

Melkvee De European Dairy Association (EDA) verzamelde van 7 tot 9 november voor haar jaarlijks congres in Brussel. Voorzitter Giuseppe Ambrosi van de Europese koepelfederatie voor de zuivelsector pleitte er met veel passie voor meer samenwerking doorheen de hele Europese zuivelketen. De EDA wil meer wegen op de besluitvorming van Europa.
Meer artikelen bekijken