Startpagina Aardappelen

Minister van Landbouw Clarinval steunt invoering Internationale Aardappeldag

Als het van federaal minister van Landbouw David Clarinval afhangt, wordt 30 mei vanaf dit jaar Internationale Aardappeldag. Hij heeft daarover een brief gestuurd naar de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Leestijd : 1 min

De aardappelsector is bijzonder belangrijk voor ons land en onze economie, omdat een groot deel van de Belgische landbouw en gastronomie ervan afhangt, zegt Clarinval. Veel landbouwers zijn erin gespecialiseerd en er zijn veel bedrijven, met een totale aardappelproductie van 5 miljoen ton per jaar. Daarom steunt hij het initiatief van het World Potato Congress om elk jaar op 30 mei de Internationale Aardappeldag te vieren. Dat schreef hij ook in een brief aan de directeur-generaal van de FAO.

Volgens Clarinval zal een Internationale Aardappeldag, de gelegenheid bieden om de aandacht te vestigen op de gespecialiseerde landbouwers, de geografische kwaliteitslabels beschermd door de Europese Unie, zoals de aardappel 'plate de Florenville', of nog de verwerkte producten zoals onze beroemde 'Belgian fries'.

Belga

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken