Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - Rendac verlaagt prijs voor verwerking eieren

Verwerkingsbedrijf Rendac verlaagt het tarief voor het verwerken van eieren van 187,67 euro per ton tot 150 euro per ton. Dat blijkt na een overleg met Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Het Nationaal Verbond van Eierhandelaars had op een lagere prijs gehoopt.

Leestijd : 1 min

Rendac vormt de eieren die zijn getroffen door de fipronilcrisis om tot onder meer componenten van biodiesel en brandstof voor de productie van groene stroom. Het bedrijf heeft er zich nu toe verbonden geen voorschotten meer te vragen. Voorschotten die reeds werden geïnd, worden teruggestort.

De prijs voor de verwerking wordt met terugwerkende kracht verlaagd tot 150 euro per ton. Er wordt ook nagegaan hoe de transportkosten kunnen worden gedrukt, mogelijk door met een ander type voertuigen te werken.

Het Nationaal Verbond van Eierhandelaars had op een lagere prijs gehoopt en wijst erop dat er onder andere in Nederland een aanzienlijk lager tarief wordt gehanteerd. "Maar we gaan er hoe dan ook van uit dat de kosten zullen worden terugbetaald via de compensatie van de federale regering", zegt Johan Van Bosch van het Verbond.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken