Startpagina Varkens

Innovatieve berenstal is de kers op de taart bij KI Clincke

Bart Clincke en Veerle Depreitere zijn maar wat trots op hun gloednieuwe innovatieve berenstal op hun thuislocatie in Ruiselede. KI Clincke is nu helemaal klaar voor de toekomst.

KI Clincke is al meer dan 60 jaar eindbeerspecialist. Het verhaal startte in 1959 met Roger Clincke. Bart Clincke: “Mijn grootvader begon met een berenhouderij en een stamboekkwekerij. Deze beren werden verkocht aan zeugenhouders die het dier op het eigen bedrijf inzetten.

In die periode werden de beren ook van bedrijf naar bedrijf rondgereden om de bronstige zeugen te dekken, het was een soort inseminatiedienst. Op die vrachtwagen was er plaats voor 9 beren.” Paul, de oudste zoon en Barts vader,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken