Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe veelzijdige 6C-tractorserie bij Deutz-Fahr

Deutz-Fahr brengt een nieuwe tractorserie uit, de 6C, waarbij wendbaarheid, comfort en eenvoud centraal staan. De nieuwe reeks telt momenteel 3 modellen én ook 3 transmissiemogelijkheden.

Leestijd : 3 min

De beschikbaarheid van vele opties en van 3 verschillende transmissies (powershift, RV-shift en TTV) geeft de mogelijkheid om de modellen samen te stellen volgens individuele gebruikersbehoeften.

De nieuwe 6115 C, 6120 C en 6135 C bieden niet alleen compacte afmetingen, maar ook een uitmuntend zicht, dankzij de nieuwe TopVision-cabines met 4 stijlenconcept. Hiernaast is er een grote hydraulisch capaciteit, die zeker ten goede komt aan het werken met de frontlader.

Deutz Stage V

De nieuwe 6C-serie is uitgerust met viercilinder Deutz Stage V-motoren. Afhankelijk van het model wordt er 120 tot 136 pk geleverd. Voor extra prestaties tijdens aftakaswerkzaamheden en tijdens transporttoepassingen zijn alle modellen voorzien van een motorboost. Dit genereert tot 7 pk meer, waardoor de 6135 C een maximaal vermogen van 143 pk kan bereiken.

Nieuwe RV-shifttransmissie

De nieuwe 6C-serie biedt keuze uit 3 verschillende transmissievarianten: powershift, RV-shift en TTV.

De 3-traps powershifttransmissie met 5 versnellingen en maximum 4 groepen is de basis. Het omvat, net zoals de RV-shift en de TTV-transmissie, ook de instelbare PowerShuttle, die zorgt voor soepele en nauwkeurige manoeuvres.

De gloednieuwe RV-shifttransmissie is gebaseerd op een full powershift-concept en biedt 20 voorwaartse versnellingen en 16 achteruitversnellingen met automatische powershift-functie (APS). Afhankelijk van de behoefte kan de transmissie worden uitgerust met een superkruipversnelling die snelheden van minder dan 100m/u dekt.

De RV-shifttransmissie stelt de 6C in staat om snel tot 50 km/u te accelereren (bij economische brandstof besparende motortoerentallen). 40 km/u wordt bereikt bij minder dan 1.650 tpm om een minimaal brandstofverbruik te garanderen. Dankzij het ontwerp van de transmissie maakt het een snel en ononderbroken schakelen mogelijk en biedt het ook de mogelijkheid om versnellingen over te slaan, voor een nog snellere acceleratie. Een snelle wisseling tussen de veld- en wegsnelheden is mogelijk met een simpele druk op de knop in de armleuning. Bovendien is de joystick van de RV-shiftmodellen teruggebracht tot de essentie.

Als meest uitgebreide uitvoering is de TTV-transmissie ook beschikbaar. Het biedt een eindeloze keuze aan versnellingsverhoudingen van 0,02 tot 50 km/u (waar dat wettelijk toegestaan is). De TTV-transmissie biedt de PowerZero-functie (tractor tijdelijk stoppen zonder te remmen), die samen met de hydraulische parkeerrem en de 4-wielrem onder alle omstandigheden een hoge veiligheid garandeert.

Hydrauliek

De nieuwe 6C-serie biedt verschillende hydraulische configuraties die aan diverse behoeften voldoen. Ongeacht of de uitvoering met mechanische of elektrohydraulische hydrauliekventielen is, met maximaal 120l/min olieopbrengst via een Load-Sensing pomp worden de vereisten ervan gedekt. Hieraan dragen ook tot 5 onafhankelijke hydraulische ventielen aan de achterkant bij en de optionele Power-Beyond-koppelingen en de hydraulische koppelingen aan de fronthef.

De fronthef met een capaciteit van 3.000 kg kan worden uitgerust met een 1.000 omw./min. frontaftakas. De hef achteraan heeft een hefvermogen tot 7.000 kg en, afhankelijk van de transmissie, tot 4 aftakassnelheden. Als optie zijn alle modellen verkrijgbaar met een wegafhankelijke aftakas met onafhankelijke as.

De nieuwe 6C-serie is af fabriek leverbaar met een voorlader ready-kit. Volledig geïntegreerd in de tractor kan de klant ervoor kiezen om deze te bedienen met een mechanische of een elektronische joystick op de armleuning. Door voor het laatste te kiezen, worden extra comfort en nog meer functionaliteiten (zoals richtingsverandering op de joystick) aangeboden.

Topvision-cabine

De nieuwe TopVision-cabines garanderen een ruim zicht rondom dankzij het 4 stijlen concept. In combinatie met het high visibilty dakluik wordt het werk met de voorlader een waar genoegen. Een comfortabele en ergonomische werkomgeving wordt verzekerd door de cabinevering in combinatie met de voorasvering en de premiumstoelen, evenals de beschikbare koelbox.

De nieuwe 6C-serie is klaar voor ‘landbouw 4.0’. Met de iMonitor kan de bestuurder alle functies van de machine beheren. De volledig geïntegreerde performance stuuroptie biedt een snelle stuurfunctie voor minder stuurwielomwentelingen op de kopakkers of tijdens het werken met de voorlader. Naast Isobus kunnen de modellen worden uitgerust met de meest geavanceerde automatische geleidings- en telemetriesystemen.

Krachtig remmen

Naast de beschikbare pneumatische of hydraulische aanhangerremsystemen kan ook de hydraulische motorrem worden toegevoegd. Deze functie activeert de E-Visco-ventilator voor een toename van de slijtagevrije remenergieabsorptie en kan op modellen met RV-shift- of TTV-transmissie zelfs de intensiteit van de vertraging aanpassen.

Tot slot kunnen we nog meegeven dat de nieuwe 6C-serie af fabriek kan worden besteld met cultuurbanden met een hoge bodemvrijheid tot 505 mm.

Deutz-Fahr

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken