Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt zet deuren open voor publiek

Het Exportslachthuis in Tielt opent vanaf 4 september een maand lang de deuren voor het grote publiek. Het bedrijf neemt die beslissing na de kritiek die het kreeg nadat dierenrechtorganisatie Animal Rights schokkende beelden uit de varkensslachterij had verspreid.

Op 22 maart verspreidde Animal Right een undercoverreportage waarin te zien was hoe varkens in het slachthuis mishandeld werden. Het bedrijf kreeg een storm van protest over zich heen en moest zelfs enkele weken sluiten. Het Exportslachthuis werkte aan een stevig actieplan waarbij het respect voor de dieren en transparantie centraal staan.

"Sinds 23 maart 2017 hebben de directie en de medewerkers van het Exportslachthuis Tielt hard verder gewerkt en ervoor gezorgd dat dierenwelzijn een topprioriteit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken