Startpagina Bedrijfsnieuws

Omzet Krone stijgt

Ondanks de onveranderde moeilijke marktomstandigheden realiseerde de Krone Group in het boekjaar 2020/2021 een omzet van 2,2 miljard euro.

Leestijd : 1 min

Dat resultaat ligt hoger dan de omzet van 2019-2020 (ongeveer 1,9 miljard euro). Het exportaandeel van de totale omzet is 75  %, 25% van de omzet werd gerealiseerd in Duitsland.

De omzet van Krone steeg niet alleen bij de bouw van vrachtwagenaanhangers, maar er was ook groei in het segment landbouwmachines. De omzet steeg er met 11,1%.

In het afgelopen boekjaar had de Krone Group in totaal 5.438 medewerkers in meer dan 15 landen. Dit is slechts lichtjes meer dan het jaar voordien. De divisie landbouwmachines telde 2.195 personeelsleden.

Krone

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken