Startpagina Bedrijfsnieuws

Derde uitbreidingsfase bij Pöttinger aangevat

Pöttinger heeft in het Oostenrijkse Grieskirchen zijn Technologie en Innovatie Centrum (TIZ), één van de meest moderne testcentrums in Europa voor onderdelen. Begin dit jaar werd de derde fase van de uitbreiding ingeleid.

Leestijd : 1 min

Voor deze gebeurtenis was o.a. de regionale minister voor Economie uitgenodigd net als andere prominenten.

In de derde fase van dit grote uitbreidingsproject bij Pöttinger wordt merkelijk meer ruimte gecreëerd: ongeveer 1.800 m2 werkruimte en 500 m2 kantoorruimte. De investering weerspiegelt een bedrag van 6,3 miljoen euro. Het einde van de bouwwerken wordt in december 2022 verwacht.

Pöttinger noemt zijn technologie en innovatiecentrum (TIZ) het hart van zijn kwaliteitsgarantiesysteem. Al meer dan 18 jaar worden er hier kwaliteits- en geschiktheidstesten voor veldwerk gedaan. Hier komt onderzoek, ontwikkeling en testwerk te samen. De accommodatie bespaart tijd en geld, wel 75 % ten opzichte van testen in het veld.

In een relatief korte periode kunnen machines of onderdelen blootgesteld worden aan een leven lang vol stress en spanning. Bij een belastingstest kunnen componenten op enkele maanden tijd getest worden, wat normaal anders de inzet op 30.000 ha en 5 jaar tijd vergt.

Het testcentrum in Grieskirchen is er niet alleen voor de Pöttinger machines. Ook internationale klanten uit de luchtvaart, machinebouw, transport worden er verwelkomd.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken