Startpagina Granen

Nieuwe graanvariëteiten toegevoegd op Belgische rassenlijst

Het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid laat weten dat er nieuwe graanvariëteiten zijn toegevoegd aan de officiële Belgische rassenlijst. Het gaat om nieuwigheden zowel bij de teelt van wintertarwe, wintergerst als spelt.

Leestijd : 1 min

Op de Belgische rassenlijst zijn 6 nieuwe rassen wintertarwe opgenomen, te weten: Irun, Kiplay, RGT Volteo, Geluck, WPB Montreux en LG Insight.

De officiële proeven zijn uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke en CRA-W Département Production et filières - Gembloux). Deze officiële proeven zijn uitgevoerd in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

De CGW proeven voor wintertarwe werden aangelegd op 9 locaties in de volgende landbouwstreken: Condroz, Leemstreek, Zandleemstreek en Polders gedurende 2 jaar.

Op de Belgische rassenlijst zijn ook 2 nieuwe gerstrassen opgenomen, namelijk Inventive en RGT Orijino. Zij liepen gedurende 2 jaar proef op 7 locaties.

Tot slot is er met de variëteit Lucky nog één nieuw speltras opgenomen op de Belgische rassenlijst na 2 jaar onderzoek op 5 locaties

Meer info kan u vinden op www.vlaanderen.be/landbouw

TD

Lees ook in Granen

Tarweprijs op laagste niveau sinds 2 jaar

Granen De tarweprijs op de termijnmarkten is deze week gezakt tot het laagste peil in twee jaar. Dat komt grotendeels door de verlening van de graandeal en de gunstige vooruitzichten voor de oogsten in Europa en in Rusland.
Meer artikelen bekijken