Startpagina Granen

Nieuwe graanvariëteiten toegevoegd op Belgische rassenlijst

Het departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid laat weten dat er nieuwe graanvariëteiten zijn toegevoegd aan de officiële Belgische rassenlijst. Het gaat om nieuwigheden zowel bij de teelt van wintertarwe, wintergerst als spelt.

Leestijd : 1 min

Op de Belgische rassenlijst zijn 6 nieuwe rassen wintertarwe opgenomen, te weten: Irun, Kiplay, RGT Volteo, Geluck, WPB Montreux en LG Insight.

De officiële proeven zijn uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke en CRA-W Département Production et filières - Gembloux). Deze officiële proeven zijn uitgevoerd in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

De CGW proeven voor wintertarwe werden aangelegd op 9 locaties in de volgende landbouwstreken: Condroz, Leemstreek, Zandleemstreek en Polders gedurende 2 jaar.

Op de Belgische rassenlijst zijn ook 2 nieuwe gerstrassen opgenomen, namelijk Inventive en RGT Orijino. Zij liepen gedurende 2 jaar proef op 7 locaties.

Tot slot is er met de variëteit Lucky nog één nieuw speltras opgenomen op de Belgische rassenlijst na 2 jaar onderzoek op 5 locaties

Meer info kan u vinden op www.vlaanderen.be/landbouw

TD

Lees ook in Granen

Eerste ziektewaarnemingen in graanvelden gedaan

Granen Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) deed afgelopen week zijn eerste waarnemingen richting ziekteaantasting van het graangewas. Hiernaast zien ze een spreiding in het ontwikkelingsstadia van de wintertarwe.
Meer artikelen bekijken