Startpagina Mechanisatie

Alles wordt verkocht aan de juiste prijs

Online-veilingen van landbouwmachines kennen een toenemende interesse, zowel bij kopers als verkopers. De tijd dat een veilinghuis er enkel aan te pas kwam ten tijde van faling, ligt al lang achter ons. Tegenwoordig zijn ook bedrijfsbeëindigingen en verkoop van (over)stock en tweedehandsmateriaal redenen om een veilinghuis in te schakelen. Zo leerden we althans bij Troostwijk Auctions, dat zich de laatste jaren ook op de landbouwsector richt.

Troostwijk bestaat sinds 1930 en is ondertussen uitgegroeid tot één van Europa’s grootste industriële veilinghuizen. Vroeger gebeurde de handel nog in verkoopszalen, tegenwoordig is het een online-gebeuren geworden. Vlotte internettoegang en specifiek ontwikkelde software leiden tot goede verkoopsresultaten. Door het internet breidde het verkoopsgebied steeds meer uit. Niet alleen het aantal veilingen, maar ook het aantal landen dat bediend wordt, groeit nog steeds gestaag.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken