Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - Wafels uit voorzorg uit de Nederlandse supermarkt

Diverse supermarkten in Nederland hebben wafels uit de winkels gehaald omdat de producten gemaakt zijn van eieren waarin fipronil zit. Volgens een woordvoerder van de supermarkt Emté gaat het om een lage concentratie van het giftige bestrijdingsmiddel en is het niet gevaarlijk voor de gezondheid.

Leestijd : 1 min

"Het gaat hierbij een om een zogenaamde stille recall. Supermarkten halen dan producten terug die niet aan de kwaliteitseisen voldoen, maar die niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het hoeft daarom ook niet breed gecommuniceerd te worden. Dit is een beslissing die uit voorzorg is genomen", zei de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD.

Het gaat om de mini-eierwafels en sneeuwwafels van het eigen merk van de dertien supermarkten die zijn aangesloten bij de Superunie, waaronder Emté, Deen en Coop. Mogelijk worden er nog meer producten uit de schappen gehaald. "Ei wordt in heel veel producten gebruikt, dus het zou kunnen dat dit nog een vervolg krijgt."

De supermarkten haalden eerder al eieren uit de winkel vanwege het schandaal met fipronil. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) debatteren donderdagochtend met de Tweede Kamer over de kwestie. De voedsel- en landbouwspecialisten van de Kamer zijn daarvoor teruggekomen van het zomerreces.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken