Startpagina Granen

Prijs van graan op hoogste niveau sinds 2008

De prijs van tarwe is sinds de Russische invasie van Oekraïne enorm gestegen, maar bereikte inmiddels het hoogste niveau sinds 2008.

Leestijd : 1 min

Oekraïne is een grote exporteur van graan naar de rest van Europa en door de inval is de export tot stilstand gekomen. Rusland is de grootste exporteur ter wereld en dat land wordt getroffen door westerse sancties. De prijs van graan heeft inmiddels het hoogste niveau bereikt sinds 2008.

De afgelopen maand is de prijs met meer dan 30 % gestegen. Daardoor zullen veel producten waarin tarwe is verwerkt duurder worden, zoals brood, noedels en koekjes. Rusland en Oekraïne zijn samen goed voor meer dan een kwart van de wereldwijde export van tarwe en voor ongeveer een vijfde van de verkoop van maïs. De prijzen van tarwe en maïs gingen woensdag, net als een dag eerder, stevig omhoog op de beurs in Chicago.

Belga

Lees ook in Granen

Tarweprijs op laagste niveau sinds 2 jaar

Granen De tarweprijs op de termijnmarkten is deze week gezakt tot het laagste peil in twee jaar. Dat komt grotendeels door de verlening van de graandeal en de gunstige vooruitzichten voor de oogsten in Europa en in Rusland.
Meer artikelen bekijken