Startpagina Actueel

Vrijwilligers creëren eetbaar groen binnen het plattelandsproject Voedsel+Dorp

Tijdens de zomer en het najaar van 2021 kozen de bezielers van Voedsel+Dorp in Herentals voor een voedselrandbos. Op zaterdag 5 maart plantten vrijwilligers de eerste struiken en bomen op het perceel van plattelandsproject Voedsel+Dorp. Binnen enkele jaren resulteert al dat plantgoed in struiken en bomen met eetbare vruchten zoals fruit, noten en bessen.

Gedeputeerde voor Landbouw en Plattelandsbeleid Kathleen Helsen is ervan overtuigd dat projecten als Voedsel+Dorp landbouw weer dichter bij de mensen kan brengen: “Voedsel+Dorp laat burgers op een laagdrempelige manier proeven van landbouw, én het is goed voor de sociale cohesie. De vrijwilligers hebben samen een eetbaar groen-initiatief gekozen voor de buurt. Het werd een voedselrandbos. Die keuze vraagt een arbeidsintensieve aanplanting maar vergt minder onderhoud op langere termijn. Binnen enkele jaren kunnen ze hier letterlijk de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken