Pootgoedleverancier Europlant bestaat 30 jaar

Samen met onze zusteronderneming werken we voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve rassen, zegt algemeen directeur Jörg Renatus.
"Samen met onze zusteronderneming werken we voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve rassen", zegt algemeen directeur Jörg Renatus. - Foto: Europlant

Jörg Eggers, bedrijfsleider van Europlant Pflanzenzucht GmbH, kijkt trots terug op de succesvolle geschiedenis van de onderneming: "In 1992 zijn wij begonnen met de verkoop van aardappelrassen van onze aandeelhouders in Oost-Duitsland en enkele exportmarkten. In 2002 hebben wij de wereldwijde distributierechten overgenomen. Met de handel in tafel- en industrieaardappelen hebben wij er in 2005 nog een bedrijfssector bijgekregen."

Europlant begon zich al vroeg internationaal te ontwikkelen. De eerste dochteronderneming voor verkoop en vermeerdering werd in 1993 in Slowakije opgericht. Vandaag beschikt de bedrijvengroep over een netwerk van 13 dochterondernemingen en geassocieerde bedrijven en is actief in meer dan 70 landen. Momenteel heeft de Europlant-groep meer dan 250 medewerkers in dienst. Zij verkoopt wereldwijd ongeveer 260.000 ton pootaardappelen.

"Samen met onze zusteronderneming werken we voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve rassen", zegt algemeen directeur Jörg Renatus. "De focus ligt op het verbeteren van de natuurlijke resistentie tegen aardappelziekten en plagen, het versterken van de weerbaarheid tegen milieu-invloeden en het verhogen van de teeltefficiëntie. En dit alles natuurlijk in combinatie met sterke eigenschappen van de rassen, zoals smaak, uiterlijk en bewaarbaarheid."

Het jubileumfeest vindt plaats in september 2022 als onderdeel van de vakbeurs "Potato Europe" in Bockerode bij Hannover.

Europlant - SN

Meest recent

Meest recent