Startpagina Actueel

Turnhouts Vennengebied: enkel verlenging van de aflopende vergunningen

Al minstens 2 jaar leven tientallen landbouwers in en rond het Turnhouts Vennengebied in de grootste onzekerheid. De Vlaamse regering voorziet in het kader van het definitieve PAS een bewarend beleid (lees: alleen aflopende vergunningen kunnen worden verlengd tot vaststelling ontwikkelingsplan +2 jaar). Vergunningen voor nieuwe bedrijven of voor uitbreiding van landbouwbedrijven worden niét meer afgeleverd. Piet Vanthemsche krijgt 2 jaar om een ontwikkelingsplan voor te leggen.

Naast de generieke maatregelen in de Definitieve Programmatorische Aanpak Stikstof (DPAS) heeft de Vlaamse regering ook een aantal maatwerkgebieden vastgelegd.

Aanpak maatwerkgebieden

Het gaat onder meer over de Kalmt-houtse Heide, De Maten, de Mechelse Heide en over de Voerstreek. Tegen 2030 komen daar geen bijkomende lokale emissiereducties, maar wel een aantal andere (natuur)aanpassingen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken