Startpagina Fruit

Eerste aardbeien afgeleverd aan het Koninklijk Paleis

Op woensdag 30 maart geeft Coöperatie Hoogstraten het officiële startschot voor het nieuwe seizoen met een feestelijke seizoensopening. Maar zoals de traditie voorschrijft brengen de ‘Ghesellen van de Aardbei’ van Hoogstraten de eerste aardbeien naar het Koninklijk Paleis in onze hoofdstad.

Leestijd : 1 min

De laatste keer, 2 jaar geleden, werden de aardbeien net voor de lockdown nog hartelijk ontvangen door Koning Filip. Hij was erg content met de aardbeien van onze teler Luc Krijnen. Dit jaar werden de aardbeien voor de Koning en Koningin in ontvangst genomen door afgevaardigde Korvetkapitein Nancy Monteyne, Adjunct-Protocolchef bij het Huis van Zijne Majesteit de Koning.

De Ghesellen

De Ghesellen hebben er naar uit gekeken. Voor sommige onder hen heeft de coronaperiode te lang geduurd en helaas hebben zij moeten afzeggen. De geest is sterk, maar de benen willen niet zo goed meer mee. Theo Vanderhallen en René Voet hebben zich beiden jarenlang met veel enthousiasme en expertise ingezet voor het Genootschap en we danken hen dan ook hartelijk voor alle mooie momenten.

De overige Ghesellen stelden zich voor aan de Korvetkapitein en gaven een uitleg over het teeltseizoen 2021 en spraken over de uitdagingen voor het jaar 2022. Het zal geen gemakkelijk jaar worden voor de meer dan 200 telers en hun families. Net als iedereen staan ze dit jaar voor grote uitdagingen.

Lees ook in Fruit

Steeds meer ‘eeuwige’ PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa

Fruit Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo's melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de 20 onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.
Meer artikelen bekijken