Startpagina Varkens

Belgisch varkensvlees op het bord in het Midden-Oosten?

Varkensvlees is niet langer officieel verboden in het Midden-Oosten al blijft het er voorlopig nog vruchteloos zoeken naar een restaurant waar je een varkenslapje op je bord krijgt. Het zorgt wel voor nieuwe exportkansen voor ons varkensvlees.

Belgian Meat Office (BMO) was dan ook paraat op de recente Dubai Gulfood, een van de grootste voedingsbeurzen ter wereld. Op een netwerkreceptie in het Belgische paviljoen kregen aankopers en lokale partners er de kans kennis te maken met het Belgische varkensvlees. “In een regio waar varkensvlees om diverse, vooral religieus-culturele redenen (nog?) niet op het menu staat, is dit een belangrijk aandachtspunt”, gooide parlementslid Emmily Talpe (Open VLD) minister Hilde Crevits (CD&V) voor de voeten in de Landbouwcommissie van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken