Startpagina Veeteelt

Belgische vleesproductie tussen 2017 en 2021 met 3% gestegen

In België is in 2021 ruim 1,8 miljoen ton vlees geproduceerd, een stijging met 3 % ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van Waals minister van Landbouw Willy Borsus (MR).

De cijfers variëren wel sterk naargelang de diersoort. Voor runderen gaat het om een daling van 12%, terwijl het aantal in België geslachte varkens met 9% toenam. De vleesconsumptie is de afgelopen tien jaar met 9% gedaald. Varkensvlees maakt nog altijd meer dan de helft van de totale vleesconsumptie in België uit. Belgen eten gemiddeld ook meer vlees dan inwoners van andere EU-lidstaten.

Belga

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Groeikansen in de biologische geitenzuivel

kleinvee Na enkele moeilijke jaren herstelt de markt voor biologische geitenzuivel zich opnieuw, net als de biologische markt in het algemeen. De energie- en inflatiecrisis is achter de rug en de consument vindt terug de weg naar kwaliteitsvolle voeding geproduceerd met respect voor dier, mens en milieu. Waar er een jaar geleden nog sprake was van degraderen naar gangbaar, laten zich nu tekorten aan biologische geitenmelk voelen.
Meer artikelen bekijken