Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel verhoogt standaard melkprijs met 2 euro

De raad van bestuur van Milcobel besliste voor de lopende maart-leveringen een standaard melkprijs te hanteren van 45,50 euro per 100 l. Deze verhoging met 2 euro tegenover de februari-notering is de vijftiende op rij.

Leestijd : 1 min

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 48,90 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor maart bedraagt 5,9868 euro/kg.

Een jaar geleden, in maart 2021, bedroeg de standaard melkprijs nog 31 euro/100 l. De reëel uitbetaalde melkprijs was op dat moment 33,53 euro/100 l.

4 % dividend

Bovendien zal de raad van bestuur aan de Algemene Vergadering een voorstel doen tot uitkering van 4% dividend. Dit percentage is gebaseerd op de sterke resultaten die Milcobel in 2021 heeft geboekt, en die binnenkort in meer detail zullen aangekondigd worden.

Hoge zuivelprijzen

De prijzen voor zuivel op de internationale zuivelmarkt blijven hoog. Milcobel verwacht dat de hoge prijzen in het eerste en zelfs het tweede kwartaal van dit jaar nog zullen aanhouden. De onzekerheden rond het conflict tussen Rusland en Oekraïne zet de coöperatie daarnaast aan tot voorzichtigheid bij het bepalen van de prijsverhoging.

“We blijven onze positieve resultaten vertalen in een verhoging van de melkprijs voor onze leden-leveraars. En we blijven bewust inzetten op kostenefficiënt werken en het creëren van meerwaarde ten voordele van onze leden”, aldus Milcobel.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken