Enquête ‘Postharvest’: welke investering is er al?

Vragen die gesteld worden zijn welke infrastructuur er vandaag al beschikbaar is en welke bijkomende investeringen noodzakelijk zijn.
Vragen die gesteld worden zijn welke infrastructuur er vandaag al beschikbaar is en welke bijkomende investeringen noodzakelijk zijn. - Foto: LBL

De teelt van biologische granen en eiwithoudende gewassen is in Vlaanderen nog steeds kleinschalig en vooral gericht op de productie van veevoeder. Met het project POSTHARVEST onderzoekt BioForum welke infrastructuur voor de naoogstbehandeling van granen en eiwithoudende gewassen reeds beschikbaar is in de biologische sector in Vlaanderen en waar er nog noden zitten.

Met deze enquête willen we te weten komen welke infrastructuur er vandaag al beschikbaar is en welke bijkomende investeringen noodzakelijk zijn. Ook de inbreng van professionals van buiten de biosector is van belang.

Concretere resultaten zullen later bekend worden gemaakt. Uiteindelijk hopen we dat dit zal leiden tot kleinschalige en/of mobiele infrastructuur voor het drogen, pellen, zeven, sorteren, opschonen en toasten van granen en eiwitgewassen.

Bioforum

Meest recent

Meest recent