Startpagina Bedrijfsnieuws

FrieslandCampina versterkt band met Belgische leveranciers en verhoogt melkprijs

FrieslandCampina versterkt de band met zijn Belgische leveranciers en gaat hen daarom een grotere afnamezekerheid bieden en een betere melkprijs betalen. Daarnaast wil het nieuwe leveranciers in de regio Oost- en West-Vlaanderen rondom de productielocatie in Aalter aan zich binden.

Leestijd : 2 min

Met deze stap verwacht de onderneming de aanvoer van Belgische weidemelk voor de productie van lang houdbare zuiveldranken in zijn productielocatie in Aalter naar de toekomst toe zeker te stellen.

Langhoudbare zuiveldranken

FrieslandCampina heeft recentelijk geïnvesteerd in een derde PET-lijn voor de productiesite in Aalter, zijn Europese draaischijf voor lang houdbare zuiveldranken. Met deze investering speelt de onderneming in op de toekomstige marktvraag en de vraag naar grotere flexibiliteit om beter in te kunnen spelen op veranderende consumentenbehoeftes.

Deze investering laat zien dat de Aalterse productielocatie van strategisch belang is voor FrieslandCampina in België. Bovendien draagt het met deze investering bij aan de werkgelegenheid en aan een gegarandeerde afname van weidemelk van melkveebedrijven in de omgeving van Aalter.

Herziening ledenaannamebeleid

Momenteel wordt het ledenaannamebeleid herzien en bekijkt FrieslandCampina onder welke voorwaarden nieuwe leden in Nederland, Duitsland en België kunnen toetreden. Daarbij wordt ook onderzocht of trouwe Belgische leveranciers in en rond de productielocatie in Aalter de mogelijkheid kunnen krijgen om lid te worden. In de loop van dit jaar verwacht het hierover duidelijkheid te kunnen geven. Op dit moment vinden hierover diverse gesprekken plaats met de bestaande leden van FrieslandCampina.

Stijging melkprijs

De FrieslandCampina-garantieprijs van april stijgt met 2,00 euro ten opzichte van vorige maand en komt zo op 48,50 euro per 100 kg. Voor biologische melk stijgt de prijs met 1,25 euro ten opzichte van vorige maand en strandt zo op 55,50 euro.

De stijging bij gangbare melk is gebaseerd op de verwachting dat vanwege een achterblijvende melkaanvoer en de goede vraag naar zuivelproducten en boerderijmelk de melkprijzen van de referentiebedrijven verder zullen toenemen.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes 3,57% eiwit, 4,42% vet en 4,53% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kg melk op jaarbasis.

De verhoging bij biologische melk is gebaseerd op hogere biologische referentieprijzen in de afgelopen periode en de verwachting dat de biologische boerderijmelkprijzen verder stijgen als gevolg van de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

FieslandCampina - SN

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken