Startpagina Groenten

Stappen richting optimale belichtingsstrategie van hydrosla

Het grondloos telen van sla gaat hand in hand met bijbelichten, waarbij SON-T lampen op dit moment de standaard zijn om jaarrond verse slakroppen te kunnen aanleveren. Telers die de stap naar led zetten voor het bijbelichten van sla in hydrocultuur dienen een noodzakelijke aanpassing te doen in hun teeltstrategie op verschillende facetten.

Op vlak van het licht management zelf beschikken leds over een aantal interessante voordelen, maar het is belangrijk om het grotere pakket bij het installeren van leds niet uit het oog te verliezen. Binnen het LA-traject ‘LightMan’ (VLAIO) onderzoekt het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG) in samenwerking met UGent, Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW), Proefcentrum Hoogstraten (PCH) en Thomas More verder naar het optimale ‘Management van licht in bedekte teelten’.

Licht...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken