Olympia en Royal A-ware bundelen hun krachten

Olympia en Royal A-ware gaan  een verregaande samenwerking aan.
Olympia en Royal A-ware gaan een verregaande samenwerking aan. - Foto: Olympia

Olympia, met hoofdzetel in Herfelingen (Herne), wordt een onderdeel van de Nederlandse groep Royal A-ware. De Nederlandse zuivelaar heeft ook productielocaties in ons land. De families achter de zuivelbedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt en hun voornemen ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveraars van Olympia worden uiteraard gerespecteerd.

Vaste waarde Olympia

Olympia is een Belgisch familiebedrijf met een omzet van 95 miljoen euro en met 170 werknemers. Dagelijks wordt verse weidemelk opgehaald bij melkveehouders in een straal van 80 km rondom het bedrijf. Door de centrale ligging komt er melk uit de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen.

Olympia haalt zo'n 100 miljoen l op bij 165 melkleveranciers. De zuivelaar is een vaste waarde in het winkelrek want het produceert een breed scala aan producten zoals consumptiemelk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts, basis voor ijsbereidingen enzomeer.

Overeenkomsten

“Er zijn sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van beide bedrijven. Royal A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert. Samen met de familie Huygh en mijn broer Marc heb ik er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten”, aldus Luc Van Impe, executive director van Olympia.

Royal A-ware sinds 2021 in België

Royal A-ware is een Hollands familiebedrijf, met hoofdzetel in Lopik, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere foodproducten zoals dagverse zuivel, melkpoeder en tapas. Bij dit zuivelbedrijf werken meer dan 3.000 medewerkers in 15 productielocaties en diverse rijpingshuizen.

Sinds november 2021 produceert Royal A-ware melkpoeder in het Belgische Aalter. Door de nodige investeringen wordt de capaciteit van de zuivelfabriek dit jaar nog fors uitgebreid, zodat hier uiteindelijk jaarlijks 40.000 ton melkpoeder en 40.000 ton room voor boterproductie geproduceerd kan worden. De melk die verwerkt wordt in Aalter haalt A-ware op bij melkveehouders uit de omliggende regio’s. Daarnaast heeft Royal A-ware een vestiging in Merchtem. Hier worden verse room, slagroom, culinaire (kook)room, plant based room, ijs en milkshake mixen geproduceerd voor professionele eindgebruikers als chocolatiers en industriële verwerkers. Midden maart nam het bedrijf ook nog de zuivelinstallatie van de failliete Hollebeekhoeve in Kruibeke over.

Basis voor verdere groei

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei.

Jan Anker, CEO Royal A-ware: “De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit. Het familiebedrijf van de familie Van Impe is in haar meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia.”

AV

Meest recent

Meest recent