Startpagina Actueel

Vlaamse veebedrijven haalden rode cijfers in 2020

2020 was geen boerenjaar voor de Vlaamse gespecialiseerde melkvee-, vleesvee-, varkens- en legpluimveebedrijven. Zij zagen hun winst diep onder nul zakken. De varkensteelt was er, met een verlies van gemiddeld meer dan 58.000 euro, het slechtst aan toe.

Enkel de slachtpluimveesector tekende een positief netto bedrijfsresultaat op, al moeten die bedrijven het met heel wat minder winsten stellen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen, op basis van gegevens van het Departement Landbouw en Visserij.

Veel verlies

De gespecialiseerde melkvee-, vleesvee-, varkens- en legpluimveebedrijven waren in 2020 niet in staat de vergoedingen voor eigen arbeid te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken