Startpagina Granen

Tarwe is nog nooit zo duur geweest

Op de Europese markten moet 435 euro per ton worden betaald voor tarwe. De nieuwe recordprijs volgt op de aankondiging door India om de uitvoer van tarwe te verbieden.

Leestijd : 1 min

Door de aanhoudende hitte is de productie in India beperkt, en zijn de binnenlandse prijzen er gestegen. Tarwe was al fors in prijs gestegen na de Russische inval in Oekraïne. Beide landen behoren tot de grootste tarweproducenten ter wereld, en de oorlog en sancties wegen zwaar op de export van tarwe.

Het vorige record dateert van 7 maart 2022, toen de tarweprijs bij sluiting van de beurs op 422,50 euro per ton stond, aldus effectenmakelaar Damien Vercambre van Inter-Courtage.

Belga

Lees ook in Granen

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken