Startpagina Veeteelt

''Dierenwelzijnsconcept wordt binnen vijf jaar de standaard''

U zou het haast vergeten in Fipronil-tijden, maar er zijn nog heel wat andere thema’s bijna permanent actueel in de veehouderij. Landbouwleven ging aan tafel zitten bij ‘s lands tweede grootste veevoederleverancier, en dan weet u dat we bij Vanden Avenne in Ooigem zitten. Het bedrijf is in volle ontwikkeling: in Oevel komt het nagelnieuwe slachthuis op toeren. En daar zou dierenwelzijn wel eens om meer dan één reden belangrijk kunnen worden. Ook voor u.

Patrick Vanden Avenne geeft het stokje van de operationele leiding steeds meer door aan zonen Thomas en Maurits. “Ik word meer coach”, aldus vader Vanden Avenne. En een coach, die moet de visie kunnen helpen vorm geven en uitleggen. “Ik zie dierenwelzijnlabels zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Beter Leven-keurmerk ook hier in de Belgische grootdistributie de standaard worden. En dat zal geen vijf jaar meer duren”, zo klonk een boude voorspelling.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken