Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - Groen licht voor steunmaatregelen bedrijven en class action voor KMO's en zelfstandigen

De ministerraad heeft een aantal maatregelen goedgekeurd die midden augustus werden aangekondigd na het uitbreken van de fipronilbesmetting. Ze maken deel uit van het pakket van tien concrete sociaaleconomische maatregelen om de bedrijven te helpen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector.

Premier Charles Michel verklaarde dat er overleg is geweest met de betrokken sectoren en met de deelstaten. Op de ministerraad werd ook een stand van zaken gegeven van het dossier.

Minister van Middenstand Denis Ducarme kondigde op de persconferentie na de ministerraad aan dat een voorontwerp van wet werd goedgekeurd dat het Wetboek van Economische Recht wijzigt zodat de rechtsvordering tot collectief recht, of de 'class action' uitgebreid wordt naar de zelfstandigen en KMO's. Op die manier kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken