Startpagina Actueel

Heel wat varkensboeren willen in de warme sanering stappen

Bij de West-Vlaamse varkensboeren leeft een grote bereidheid om in de warme sanering van de Programmatische Aanpak Stikstof te stappen. Dat is één van de conclusies na de voorstelling van de PAS door ABS en Vlaams minister Zuhal Demir op 30 mei in Kortemark.

Minister Demir gaat de confrontatie met de boze boeren niet uit de weg. Ze had bij haar aanstelling als minister naar eigen zeggen liever niet het departement Omgeving gekregen, maar ze wil haar verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. “Ministers voor mij hebben de Natura 2000-gebieden aangeduid en hebben daar doelstellingen aan gekoppeld. Het zijn ook ministers voor mij die nagelaten hebben om eerder al, bv. in 2015, een sluitend juridisch kader uit te werken voor de stikstofproblematiek. Nu moeten we door de zure appel heen bijten en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken