Startpagina Actueel

Landbouw is de motor van de energietransitie

Door het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de onzekerheid inzake de gasbevoorrading blijven de energieprijzen almaar stijgen. Samen met de dalende elektriciteitsproductie uit Europese kerncentrales en een toenemende energievraag dankzij de herstart van onze economie na de coronacrisis, zorgt dat voor een hogere energiefactuur. Boeren kunnen helpen om de lokale productie van energie op te drijven.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers wil initiatieven in het kader van energiedelen ondersteunen via subsidies. Samen met Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens kwam hij deze week op het bedrijf van fruitteler Jan Van der Velpen, die via zonnepanelen boven zijn boomgaard groene energie opwekt.

Energiegemeenschappen

De lokale productie en verdeling van energie kan via energiegemeenschappen. In een energiegemeenschap verenigen burgers zich in een coöperatie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken