Startpagina RULA Sierteelt

Laurierteelt ontsnapt niet aan duurzaamheidsstreven

Matjes uit recyclagemateriaal die voorkomen dat potplanten uitdrogen, hergebruik van niet opgenomen water, zonnepanelen die het eigen elektriciteitsverbruik dekken, de inzet van personeel uit een maatwerkbedrijf…: het zijn kleine elementen die leren dat ook het kweken van laurier niet ontsnapt aan het duurzaamheidsdenken.

Voor Jeroen Meus is het een vast ingrediënt voor zijn ‘bouquet garni’ in Dagelijkse Kost, voor heel wat Britten en Europeanen is het de terrasplant bij uitstek. De Vlaamse sierplant Laurus nobilis is samen met de Gentse azalea en de Hongaarse roos één van de weinige niet eetbare producten die erkend zijn als streekproduct. Vanuit Oost- en West-Vlaanderen komen elk jaar afgerond 100.000 laurierplanten op de markt, waarmee de Vlaamse laurier instaat voor ongeveer de helft van de Europese markt. 90% van onze Vlaamse laurierplanten is voor de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Sierteelt

In de Jardin des Sens spelen bloemen een belangrijke rol

RULA Sierteelt Marguerite de Crayencour komt uit Brussel, maar het is in Bornival, een deelgemeente van Nijvel, dat haar spade, kruiwagen en hark nu thuis zijn. Ze kweekt er geen groenten, maar bloemen, en niet alleen voor het mooie uitzicht. Haar bloemen worden bewonderd, men kan ervan genieten en ze doen ons goed.
Meer artikelen bekijken