Speculaasmousse
Ben je op zoek naar een dessert dat in een-twee-drie klaar is? Deze speculaasmousse is dan precies wat je zoekt. Smakelijk! Na een bereiding van 20 minuutjes is dit dessert klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
80 g speculaas
2 eieren
30 g suiker
300 ml room
Voor de afwerking:
2 speculaaskoekjes
Hoe ga je te werk?
Verbrokkel de speculaas en giet er de room bij. Laat een 10-tal minuten weken en klop de room dan lobbig.
Splits de eieren en mix de suiker met de eierdooiers romig.
Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel dit onder het dooiermengsel.
Voeg er nu de speculaasroom aan toe en spatel goed onder elkaar.
Schep het mengsel in 4 kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Werk af met extra verkruimelde speculaas. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be