Startpagina Veeteelt

Meer West-Vlaamse landbouwers krijgen gratis schaduwbomen

Vanwege het grote succes zal de Provincie West-Vlaanderen de actie uitbreiden om gratis schaduwbomen te planten aan graasweides. Dat antwoordde gedeputeerde voor Milieu Jurgen Vanlerberghe (Vooruit) op een vraag van N-VA-fractievoorzitter Kristof Pillaert.

In tijden van hitte en verdroging zijn bomen in de weide meer dan welkom voor het vee. Ze zorgen voor schaduw en verkoeling. Schaduwbomen zijn bovendien goed voor het dierenwelzijn en verfraaien het landschap.

De Provincie West-Vlaanderen startte haar project 'bomen plannen, beheren, planten' in het kader van het Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) waarbij gemeentebesturen gesteund werden voor het inventariseren van bomen op openbaar domein, de analyses van de toestand van die bomen (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken