Nieuwe Carrier XT-schijveneggen bij Väderstad

De nieuwe Carrier XT schijveneg is er  in 3 werkbreedtes.
De nieuwe Carrier XT schijveneg is er in 3 werkbreedtes. - Foto: Väderstad

De Carrier XT is de nieuwste toevoeging van Carrier-schijveneggen aan de Väderstad- familie. Deze schijveneggen worden gebruikt voor snelle primaire grondbewerking en voor zaaibedvoorbereiding. Ze kunnen alle veelzijdige uitdagingen van de moderne landbouw aan: van oppervlakkige grondbewerking tot een diepere bewerking.

De Carrier XT is verkrijgbaar in 3 verschillende werkbreedtes: 4,25 m; 5,25 m of 6,25 m. De machine kan worden geleverd als getrokken of gedragen uitvoering. Alle Carrier XT-modellen kunnen worden uitgerust met een reeks opties voor zowel enkele als dubbele walsen.

Correct snijvlak

Een belangrijk kenmerk van Carrier XT zijn de hydraulisch roterende schijfassen. Hierdoor is Carrier XT in staat om een correct snijvlak op geringe diepte te optimaliseren, terwijl de diepteprecisie op diepere werkdiepten wordt verhoogd.

Door de snijhoek naar de grond te vergroten, zal de schijf zijn penetratievermogen verhogen. Ook de kantelhoek van de schijf kan veranderd worden. Väderstad heeft veel onderzoek en kennis gedaan om deze invalshoeken te verfijnen om de veldprestaties te maximaliseren.

Schijfhoeken

Als gevolg hiervan heeft Carrier XT de mogelijkheid om de schijfhoeken te optimaliseren tot de werkdiepte. Voor de boer is dit te zien in een volledig snijvlak op een ondiepere werkdiepte, evenals een uitstekend dieptebehoud en verminderde bodemstroom op diepere werkdiepten. Beide factoren dragen bij aan een lager dieselverbruik.

Elke schijf is gebouwd uit hoogwaardig Zweeds V-55 staal in de eigen Väderstad-fabriek. Dit zorgt voor een hoge slijtvastheid en langdurige veldprestaties.

Väderstad

Meest recent

Meest recent