Startpagina Actueel

Italiaanse regio Ligurië verzoekt Rome om noodtoestand wegens droogte

Wegens de aanhoudende droogte in Italië heeft de kustregio Ligurië bij de regering in Rome de noodtoestand aangevraagd. Het verzoek omvat 10 miljoen euro aan steun voor dringende interventies, verklaarde de conservatieve regionaal president Giovanni Toti.

Met het geld wil de Noord-Italiaanse regio het leidingenstelsel moderniseren, waterputten renoveren en kleine stuwdammen bouwen. "We verwachten dat de regering ons verzoek zo snel mogelijk inwilligt", schreef de 53-jarige politicus donderdagavond op Facebook. Ligurië moet het dit jaar met veel minder regen stellen dan normaal.

De regering van premier Mario Draghi besloot eerder al om wegens de droogte de noodtoestand uit te roepen in de 5 regio's Piëmont, Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna en Friuli-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken