Snelle, ongezoete confituur met rode vruchten
Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit. Na zo’n 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
150 g frambozen
100 g aardbeien
3 takjes citroentijm
1 zoete aardappel
0,50 cm gember, geraspt
1 citroen (sap)
0,50 tl kaneelpoeder
1 el honing
1 el zonnebloemolie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Hussel met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven.
Snijd de aardbeien klein. Breng ze samen met de frambozen, citroentijm, geraspte gember, citroensap, honing, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur tot mousse koken.
Verwijder de citroentijm uit de fruitmousse.
Doe de gare zoete aardappel in een blender en giet er de fruitmousse bij. Mix glad. Of mix alles fijn met de keukenmixer.
Giet de confituur in potjes en laat afkoelen. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be