Startpagina Voor ons gezin

Snelle, ongezoete confituur met rode vruchten

Wil je graag confituur maken die geen suikerbom is? Volg ons recept en geniet van zelfgemaakte confituur van heerlijk rood fruit. Na zo’n 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

150 g frambozen

100 g aardbeien

3 takjes citroentijm

1 zoete aardappel

0,50 cm gember, geraspt

1 citroen (sap)

0,50 tl kaneelpoeder

1 el honing

1 el zonnebloemolie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Hussel met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven.

Snijd de aardbeien klein. Breng ze samen met de frambozen, citroentijm, geraspte gember, citroensap, honing, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur tot mousse koken.

Verwijder de citroentijm uit de fruitmousse.

Doe de gare zoete aardappel in een blender en giet er de fruitmousse bij. Mix glad. Of mix alles fijn met de keukenmixer.

Giet de confituur in potjes en laat afkoelen. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Bodemgeheimen ontsluierd voor jonge lezers

Akkerbouw Onder onze voeten leeft er veel meer dan je zou denken. In het boek ‘Wondergrond’ gidsen wetenschappers Sarah Garré en Heleen Deroo jonge lezers door de fascinerende wereld onder het aardoppervlak: van magma en mineralen tot regenwormen, schimmels en het veranderende klimaat. Dit rijk geïllustreerde boek onthult hoe bodems ontstaan, vertelt alles over de levende wezens die erin huizen en waarom ze cruciaal zijn voor onze toekomst.
Meer artikelen bekijken